Casa Ramon Restaurante Marisquería

La Serra del Montsià, inclosa dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya, és un magnífic mirador del Delta de l’Ebre i de les valls interiors de la comarca amb nombroses rutes habilitades per a la pràctica del senderisme.

La Serra del Montsià s’eleva paral·lela a la costa, just al costat del Delta de l’Ebre, i per això serveix de magnífic mirador per contemplar el litoral i les valls interiors. El seu punt més alt és el cim de la Torreta, si bé un dels racons més carismàtics de la muntanya és la Roca Foradada que, a més de 500 metres sobre el nivell del mar, s’obre com una finestra amb vistes a Sant Carles de la Ràpita i la Badia dels Alfacs.

L’accés més transitat per pujar a la roca és el camí de Mata-rodona que, partint del costat del camp de futbol de Sant Carles de la Ràpita, puja entre arbustos i algunes carrasques baixes, per un terreny calcari, d’una gran bellesa , recobert de matoll – coscoll, margalló, romaní o argelaga – que marca les sinuoses formes de la muntanya. Pel seu interès ecològic, la Serra del Montsià està inclosa dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. En els últims anys s’han habilitat diversos recorreguts per a la pràctica del senderisme i el ciclisme BTT.